fbpx

All Posts

ddd tehnichar

Отворена позиција за ДДД Техничар

ТОКСИ-ВЕТ ДООЕЛ Скопје, како една од водечките и брзо растечки компании во Македонија за услуги во полето на Дезинфекција, Дезинсекција и Дератизација (ДДД), има отворена позиција за: ДДД ТЕХНИЧАР Главни задачи и одговорности: Извршува дезинфекција, дезинсекција и дератизација Асистира во увидот на објектите за детекција на проблемите во поглед на ДДД Извршува припрема пред започнување…

Read more

Заштитете ги заедничките простории од инсекти!

Живеете во зграда? Грижата за хигиената и чистотата во Вашиот станбен објект започнува токму од заедничките простории во зградата, кои ги споделувате со Вашите соседи. Летото е на прагот, а проблемите со инсектите се многу чести токму во овој период – бубашваби, лебарки, мравки, муви, комарци и слични инсекти почнуваат да го запоседнуваат просторот во…

Read more

toksi vet oglas

Токси-Вет има 3 отворени позиции за Асистент ДДД Техничар

ТОКСИ-ВЕТ ДООЕЛ Скопје, како една од водечките и брзо растечки компании во Македонија за услуги во полето на Дезинфекција, Дезинсекција и Дератизација (ДДД), има отворени позиции за: АСИСТЕНТ ДДД ТЕХНИЧАР во реон Скопје (3 отворени позиции) Главни задачи и одговорности: Извршува дезинфекција, дезинсекција и дератизација со надзор од ДДД Техничар Асистира во увидот на објектите…

Read more

crveni mravki zashtita

Како да се заштитите од црвени мравки?

Забележавте црвени мравки во Вашиот дом? Без паника, веднаш можеме да Ви помогнеме. Црвените, односно фараонски мравки, лесно можат да навлезат во објектите, преку најмалите отвори и пукнатините. Тие живеат во ѕидовите, под плочките, или под земјата. Но, најчесто се групирани во многубројни колонии кои можат да бројат и по десетици илјади мравки, а можат…

Read more

glodari svetski gradovi

Колку е голем проблемот со глувци и стаорци во светските градови?

Глувците и стаорците често се дел од секојдевниот градскиот живот ширум светот. Од огромните булевари во Њујорк, па сѐ до малите сокаци во Париз, овие непријатни глодари не се само локално прашање, туку и станаа предизвик за целиот свет. Во овој блог пост, ќе ги истражиме глувците и стаорците, нивната популација, здравствените ризици, генетските особини…

Read more

Еднократен третман или годишна контрола на штетници? Што е подобро?

Во борбата против штетните инсекти и глодари преку дезинфекција, дезинсекција и дератизација, двата најчести методи кои се користат се еднократен третман и годишна контрола. Концептот на еднократен третман е прилично едноставен и директен. Истиот се сведува на истребување на штетните инсекти и глодари со едно третирање. Да претпоставиме дека во Вашиот објект има присуство на…

Read more

ugostitelski objekti ddd

Имате угостителски објект? Оваа процедура е задолжителна за Вас!

Поседувате угостителски објект на територијата на Македонија? Дали знаевте дека Вашата работа подразбира задолжителна превентивна дезинфекција, дезинсекција и дератизација? Во продолжение следуваат членовите 39, 40 и 41 од Законот за заштита на населението од заразни болести, во кои е детално прецизирано кога и како треба да се изврши превентивна дезинфекција, дезинсекција и дератизација. Член 39 …

Read more

domakjinstva dezinfekcija

Вашиот дом е нападнат од глувци? Има спас!

Сте слушнале ли за сѐ почестите поплаки за зголеменото присуство на глодари во живеалиштата низ Македонија?  Глодарите сочинуваат околу 40% од вкупната популација на цицачи. Оттука, не е воопшто чудно што тие се распространети насекаде. Овие штетници можат да направат проблеми во Вашиот дом, како во нарушување на мирот и комфорот, така и во загрозување…

Read more

biznis dezinfekcija

Проблем со глувци во Вашиот деловен објект? Ова е решението!

Сте ги забележале ли сѐ почестите поплаки за зголеменото присуство на глодари во населените места во Македонија?  Глодарите сочинуваат околу 40% од вкупната популација на цицачи. Оттука, не е воопшто чудно што тие се распространети насекаде. Овие штетници можат да направат проблеми во Вашиот деловен објект, без разлика на неговата големина. Вашиот деловен објект е…

Read more

biznis dezinfekcija

Заштитете го Вашиот бизнис од штетници!

Вашиот деловен објект е од исклучително значење за претставувањето на бизнисот пред неговите клиенти. Оттука, од голема важност е неговото одржување да биде на највисоко можно ниво. Штетниците, како што се глодарите и инсектите можат да направат проблеми во Вашиот деловен објект, без разлика дали поседувате обични деловни канцеларии, или пак поголеми простори како магацини…

Read more

Е-маил

Локација

контакт

E-маил

Локација

to top