fbpx

Како изгледаат Стениците?

Стениците се црвенкасти мали лазечки инсекти. Тие имаат форма на овална плоча имаат 6 нозе, две антени и живеаат хранејки се од крвта на топлокрвните животно каде спаѓа и човекот.

Видови на Стеници?

Има окулу 90 видови на стеници кои имаат слични биолошки навики, доста се прецизни во бирањето на домаќинот и најчесто делуваат ноќно време кога спиеме.

Како се најдоа стениците во мојот дом/дуќан/бизнис?

Стениците не се инсекти што се движат далеку од своето гнездо, но тие патуваат на големи далечини криејки се во облека, текстил или мебел.

Најчести места за живеење на Стениците се:

Стениците живеат во близина на изворот на храна. Најчест нивни избор за живот во близина на човекот е креветото во кој спиеме. Тие успешно се гнездуваат во внатрешноста на душекот, по рабовит, на споевите на дрвото и текстилот. Вака вгнездени стениците се размножуваат брзо па така од само неколку стеници за шест месеци се размножуваат до бројка од неколку илјадници стеници.

Колкава е заканата на Стеници кон нашето здравје?

Стениците се крволочни инсекти, тие не пренесуваат тешки и значајни заболувања, како комарците на пример,  но сепак претставуваат здравствена закана за луѓето кои живеат во близина на стеници. Со касањето стениците прават ранички, кои предизвикуваат чешање а може да предизвика и алергиска реакција.

Icon

Inspect

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor
Icon

Kill

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor
Icon

Protect

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor
Icon

Maintain

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor

Што ТОКСИ-ВЕТ може да помогна за да се спасите од пајаци?

Нашите стучни лица може да ве спасат од стеници. Прв чекор кои ние го превземаме за решавање на вашиот проблем со стеници е инспекција на можните нивни живеалишта, по што предлагаме начини и решенија како би ве спасиле од стеници и сето тоа го изведуваме на начин кој за вас и вашата околина ќе биде најбезбеден. 

Е-маил

Локација

контакт

E-маил

Локација

to top