fbpx

Како изгледаат Пајаците?

Пајаците се животни кои имаат осум нозе, дводелно тело, немаат антена ни крилја и имаат три или четири пара на очи, односно највеќе 8 очи. Специфично за пајаците е што некој видови од нив се отровни, од кој најотровни се бразилскиот пајак  – скитник и сиднејскиот пајак.

Видови на Пајаци?

Има преку 40 000 видови на пајаци во светот. Секој од овие видови е специфичен на свој начин, во нашата земја не се среќаваат отровни видови на пајаци.

Како се најдоа пајаци во мојот дом/дуќан/бизнис?

Пајаците се животни кои влегуваат во затворени простории барајки топлина, влага, извор на храна или место за репродукција. Тие може да го искористат моментот кога вашиот прозорец или врата се отворени и да навлезат во вашиот дом или бизнис. Исто така пајаците ги собира во најмалите пукнатини и дупчиња од вашиот објект.  

Најчести места за живеење на пајаците се:

Во зависност од типот на пајакот и тоа дали тој преферира по суви или по влажни места, пајаците може да се најдат во влажни подруми или ќошеви, но и во суви тавански рабови на вашиот објект. Една карактеристика е важна тие блиску до своите живеалишта мора да имаат извор на храна а главна храна на пајаците се инсектите.

pariatur. Excepteur sint occaecat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut pers piciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.

Колкава е заканата на пајаците кон нашето здравје?

Во светот постојат и отровни пајаци кои може да доведат до смрт кај луѓето кои се каснати, но за среќа во нашата држава сеуште не се откриени отровни видови на пајаци.  Луѓето не се примарна храна на пајците така сите каснувања од пајак не се со цел да ве повредат. Каснувањето од пајак може да предизвика црвенило, иритација и чешање.

Icon

Инспекција

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.
Icon

Третман

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.
Icon

Заштита

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.
Icon

Оджување

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.

Што ТОКСИ-ВЕТ може да помогна за да се спасите од пајаци?

Нашите стучни лица може да ве спасат од пајаци. Ние ќе извршиме инсепкција во вашиот дом и ќе ви ги посочиме ризичните точки за размножување и влез на пајаците, ќе ви предложиме како најбезбедно за вас и вашите најмили да се изврши третман кој ќе ги уништи пајаците што ве мачат и ќе ви бидеме партнер од доверба кои ќе се грижи вашиот дом или работен простор да остане заштите од штетници.

Е-маил

Локација

контакт

E-маил

Локација

to top