fbpx

БОЛВИ

Болвите се многу мали инсекти кои не надминуваат 5 милиметри во својата големина. Специфично е за нив што преживуваат хранејќи се со крв од својот домаќин . Имаат големи нозе и имаат способност да скокаат и до неколку метри. Нивната обвивка е тврда и тешко се стискаат со прсти. Бојата им е темно кафена до црвенкасто кафеава.

 

Како се најдоа болви во мојот дом/дуќан/бизнис?

Инфестацијата на болви често доаѓа од миленичиња, кучиња или мачки. Болвите се закачуваат на својот домаќин за да се хранат со неговата крв. Низ нивното крзно тие се движат, хранат и размножуваат по што доаѓа до пренесување на боливте во простор во кој миленикот се движи.

Најчести места за живеење на болвите се:

Крзнести миленици или во близина на топло крвни животни бидејќи бараат крв како своја храна. Своите јајца знаат да ги залегна во пукнатини на подот, под кревети и други тешко достапни места.

 

Icon

Проверка

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.
Icon

Третман

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.
Icon

Заштита

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.
Icon

Одржување

Детално прегледување на објектот, изнаоѓање на критичните точки за извор на штетниците е поставување на темел за успешно отстранување на вашиот проблем,добрата проверка и запознавањето со проблемот што штетниците ви го причинуваат е повеќе од пола завршена работа.

Колкава е заканата на болвите кон нашето здравје?

Болвата својот домаќин, откако ќе заврши со нејзиното хранење, знае да го напушти со многубројни ситни црвени точни кои чешаат. Кај некого овие точки се пликови а кај некого убод од болва прераснува во алергиска реакција која може да донесе поголеми компликации. Болвите како опасност по нашето здравје пренесуваат заразни болести, но сепак тие често ги напаѓаат ни нашите миленици. Поради природата на болвата и нејзините навики за хранење од крв на животни и луѓе може да дојде до пренесување на зоонозни болести( болести кој се пренесуваат помеѓу животни и луѓе)

Bold text dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequatuis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Е-маил

Локација

контакт

E-маил

Локација

to top