fbpx

Дезинсекција

crveni mravki zashtita

Како да се заштитите од црвени мравки?

Забележавте црвени мравки во Вашиот дом? Без паника, веднаш можеме да Ви помогнеме. Црвените, односно фараонски мравки, лесно можат да навлезат во објектите, преку најмалите отвори и пукнатините. Тие живеат во ѕидовите, под плочките, или под земјата. Но, најчесто се групирани во многубројни колонии кои можат да бројат и по десетици илјади мравки, а можат…

Read more

Еднократен третман или годишна контрола на штетници? Што е подобро?

Во борбата против штетните инсекти и глодари преку дезинфекција, дезинсекција и дератизација, двата најчести методи кои се користат се еднократен третман и годишна контрола. Концептот на еднократен третман е прилично едноставен и директен. Истиот се сведува на истребување на штетните инсекти и глодари со едно третирање. Да претпоставиме дека во Вашиот објект има присуство на…

Read more

ugostitelski objekti ddd

Имате угостителски објект? Оваа процедура е задолжителна за Вас!

Поседувате угостителски објект на територијата на Македонија? Дали знаевте дека Вашата работа подразбира задолжителна превентивна дезинфекција, дезинсекција и дератизација? Во продолжение следуваат членовите 39, 40 и 41 од Законот за заштита на населението од заразни болести, во кои е детално прецизирано кога и како треба да се изврши превентивна дезинфекција, дезинсекција и дератизација. Член 39 …

Read more

biznis dezinfekcija

Заштитете го Вашиот бизнис од штетници!

Вашиот деловен објект е од исклучително значење за претставувањето на бизнисот пред неговите клиенти. Оттука, од голема важност е неговото одржување да биде на највисоко можно ниво. Штетниците, како што се глодарите и инсектите можат да направат проблеми во Вашиот деловен објект, без разлика дали поседувате обични деловни канцеларии, или пак поголеми простори како магацини…

Read more

insekti zgradi

Заштитете ги заедничките простории од инсекти!

Доколку живеете во станбен комплекс, грижата за хигиената и чистотата во животниот простор започнуваат токму од заедничките простории во зградата, кои ги споделувате со Вашите соседи. Проблемите со различните типови инсекти се многу чести токму во летниот период - бубашваби, лебарки, мравки, муви, комарци и слични почнуваат да го запоседнуваат просторот во зградите, а понатаму…

Read more

Е-маил

Локација

контакт

E-маил

Локација

to top